Forum konie »

pensjonaty w okolicach trójmiasta

...po 2 miesiącach na Hipodromie, ze wstydem przyznaje, ze jest mi klaustrofobicznie na "małej" hali rozpręzeniowej

a Łęzyce to obecnie 800 albo 850 zł.
...po 2 miesiącach na Hipodromie, ze wstydem przyznaje, ze jest mi klaustrofobicznie na "małej" hali rozpręzeniowej
Nic nie mów, ostatnio nie chciało mi się kilometry iść na dużą halę w śnieżycę, to poszłam na pustą szkółkową... to dopiero jest klaustrofobia!  🤣  😉
ile szkółkowa ma?
17m x 48m
...to taka tylko do oprowadzanek? 😁
Ktoś, ja jeździłam w czwartek na naszej małej 13x18 :P
Lubiczówka 7stów, i jest raczej "hala" niż hala, ale da się pojeździć w razie niepogody 😉

Czy ktos moglby napisac trochę o stajni kopytko w koleczkowie?
Konie zima dlugo stoja na dworze?
Jak wyglada sprawa z padokiem w lato? Duzo trawy jest czy jej minimalna ilosc?
Czy szkolka tez jest i jakie towarzystwo?
Bardzo wazna jest dla mnie sprawa kurzenia sie, czy na hali w zime a w lato na placu bardzo sie kurzy? Czy jest w miare możliwości polewane? A wlasciciel jak do sprawy podchodzi? Latwo sie z nim dogadac?

Troche tych pytan jest ale z gory dzieki za odp 🙂
Dziewczyny, czy w waszych okolicach jest plaża, gdzie są wysokie klify (ale gdzie można wjechać konno, tak żeby jechać po piasku)?
Albo gdzie jest mała rzeczka wpływająca do morza...?  :kwiatek:
Dziewczyny, czy w waszych okolicach jest plaża, gdzie są wysokie klify (ale gdzie można wjechać konno, tak żeby jechać po piasku)?

Na granicy Gdyni i Sopotu jest rzeczka i sa tez wysokie klify. W okresie od pazdziernika do maja mozna tam jezdzic.

Od razu przyszła mi do głowy Białogóra i ujście Piaśnicy niedaleko, tylko że w cieplejszym sezonie to mocno oblegane miejsce. [url=[[a]]https://www.google.pl/search?q=uj%C5%9Bcie[[a]]+Pia%C5%9Bnicy&client=firefox-a&hs=Rzw&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uO_9UoCQHcnTsgbnv4HABQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1430&bih=728#channel=sb&q=uj%C5%9Bcie+Pia%C5%9Bnicy&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&imgdii=_]klik[/url]
Dzięki, wygląda super, i jedno i drugie miejsce!  :kwiatek:
Czy ktoś z okolic trójmiasta wybiera się na mistrzostwa bez ogłowia i interesuje go łączony transport ?
Moze troche nie w temacie, ale pilna sprawa. Gdzie moge w 3miescie naostrzyc noze do maszynki? Wiem, ze ktos kiedys pisal o jakims miejscu w Gdansku, ale nie moge tego znalezc w wyszukiwarce... Help  🙇
CIACH!

Jesteś na forum już na tyle długo, aby wiedziec co nieco o wstawianiu ogłoszeń na forum

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie w niewłaściwym miejscu
to jest ogloszenie  😉

Czy ktos moglby napisac trochę o stajni kopytko w koleczkowie?
Konie zima dlugo stoja na dworze?
Jak wyglada sprawa z padokiem w lato? Duzo trawy jest czy jej minimalna ilosc?
Czy szkolka tez jest i jakie towarzystwo?
Bardzo wazna jest dla mnie sprawa kurzenia sie, czy na hali w zime a w lato na placu bardzo sie kurzy? Czy jest w miare możliwości polewane? A wlasciciel jak do sprawy podchodzi? Latwo sie z nim dogadac?

Troche tych pytan jest ale z gory dzieki za odp 🙂

Użytkowniczka katy trzyma tam konia, napisz do niej PW http://re-volta.pl/forum/index.php?action=profile;u=20137
Byłam kilka razy tej zimy, jeździłam na hali, nic się nie kurzyło, podłoże dobre i ogólnie wszystko jest jak dla mnie w tej stajni w najlepszym porządku. A znam raczej wszystkie trójmiejskie stajnie, przynajmniej te bardziej w okolicach Gdyni i ta w moim mniemaniu jest zdecydowanie na plus.
Duże padoki, w boksach czyściutko, super tereny w okół.

Byliśmy parę dni temu na Hajpo. No no noooo, nie powiem... robi wrażenie. Super. 🙂
Mam pytanko, choć tym razem nie o pensjonat chodzi 😉 Czy wiecie może, jakie stajnie w Pomorskim (chętnie w okolicach Trójmiasta) organizują w tym roku ciekawe wakacyjne kolonie/półkolonie dla dzieciaków (wiek 10-13 lat)? Polecacie coś? 🙂
harja

W Malej Holandii organizują całkiem  fajne półkolonie i to z dowozami.  😀
www.koniegdansk.pl
Polecam pensjonat Noce i Dnie w Cząstkowie. Dobre konie, warunki rewelacyjne.
Mam pytanko, choć tym razem nie o pensjonat chodzi 😉 Czy wiecie może, jakie stajnie w Pomorskim (chętnie w okolicach Trójmiasta) organizują w tym roku ciekawe wakacyjne kolonie/półkolonie dla dzieciaków (wiek 10-13 lat)? Polecacie coś? 🙂

Pegaz w Redzie robi polkolonie 😉
grala, Angeel, bardzo dziękuję za odpowiedzi, sprawdzę to! 🙂  jeśli ktoś wie o jeszcze jakichś wakacyjnych tegorocznych koloniach (półkolonie też, choć chętniej kolonie) na Pomorzu, na które warto wysłać dziecko, to będę wdzięczna za propozycje :kwiatek:
grala, swoją drogą - nie wiedziałam, że mała holandia ma już półkolonie w swojej ofercie 🙂 z ciekawości (i żeby troszkę pozostać w temacie 😉) - są jakies plany na pensjonat? Kiedyś koleżanka do nich pisała z zapytaniem o pensjo, ale nie odpowiedzieli.
Półkolonie organizowane są tez w Łężycach.
https://www.facebook.com/StajniaPomerania
bardzo dziękuję! :kwiatek:
Co powiecie o stajni Mustang w Mostach koło Rewy?
Zna ktoś? Nie chodzi mi w sumie o pensjonat, tylko o ogólne informacje. 🙂
harja

Jak się dobuduje drugą stajnie to pewnie jakiś pensjonat będzie  😉 Bo jak na razie to za bardzo nie ma miejsca.

edit nieudany cytat ;p
U nas też półkolonie są 😀
http://galoopka.pl/
grala, o proszę 🙂
Strzyga, dzięki, dopiszę do listy 🙂 nie widziałam wcześniej nowych wpisów w tym temacie, wchodzę zapytać o co innego a tu o 😉

A teraz kolejne pytanie 😉 Czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć, jak mogę się dostać bezpośrednio do stajni w Owczarni z Gdańska Głównego komunikacją miejską? Czym jechać, gdzie wysiąść i jak dalej iść? 😉
Napisałam PW Harja 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się